21.03.2024 tarihinde Alanya Balıkçı Barınağı’nda demirli olan Baba-A isimli teknede bilinmeyen sebeplerle 06.30 sularında yangın çıkmıştır.
Kısa sürede büyüyen alevler yandaki Admiral Black isimli tekneye sıçramıştır.
Olay esnasında; Alanya bölgesinde 5312 sayılı Deniz Çevresinin Petrol Ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale Ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanun kapsamında Alidaş Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile anlaşmalı olan firmamız Başaran Gemi Onarım Müh. Ltd. Şti., Alanya Liman Başkanlığı tarafından olası bir kirliliğe müdahale edilmesi amacı ile yetkilendirilmiş olup 6 Temizlik Personeli ve 1 Acil Müdahale Koordinatörü ile bariyer serme hazırlıklıklarına başlamış ve Palamar Bot ile Alanya Liman Başkanlığı talimatıyla liman ağzına deniz bariyeri çekmiştir.
Yangının sona ermesi ve soğutma çalışmalarının başlaması ile deniz bariyeri kıyıda teknelerin etrafını serecek şekilde konumlandırılmıştır. Bu esnada oluşan yağ türevi sızıntıyı toplamak için 24 metre yağ emici sosis (bariyer) kullanılmıştır. Temizlime operasyonu 1 hafta içerisinde tamamlanmıştır
